Sivusto käyttää evästeitä.

Runoileva jumala

Runoileva jumala

Runoileva jumala

Uskonto itsetuntemuksena

 

ISBN 978-952-202-298-1
160 sivua


Kirjan mottona on:
"Tutki itseäsi ja löydä kuka olet. Vaikka et vielä ymmärräkään tätä, sinua tullaan kutsumaan sellaiseksi, joka tietää. Sillä se, joka ei tunne itseään, ei tiedä mitään, mutta joka tuntee itsensä, tulee samanaikaisesti tietämään kaikkien asioiden syvyyden."
Tuomas kilvoittelijan kirja

Ihmiset vieraantuvat kirkosta, koska kirkon opetus Jumalasta on epäuskottava. Jumalasta puhutaan luomakunnan ulkopuolella olevana personoituneena kaikkivaltiaana, suojelevana isänä. Jumala on kuitenkin käsitteidemme ulottumattomissa.

Raamatun lukuisat ristiriitaisuudet vievät siihen kirjaimellisesti uskovan umpikujaan. Jo alkukirkon aikana Jeesuksen opetukset Jumalasta ja uudesta valtakunnasta ymmärrettiin monin eri tavoin. Jeesuksen opetusta eivät aina ymmärtäneet edes hänen omat opetuslapsensa. Jeesuksen arameankieliset sanomiset merkittiin muistiin kuulopuheiden perusteella kreikan kielellä 50 - 150 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen.

Filosofeista erityisesti Martin Heidegger ja mystikoista Mestari Eckhart avaavat tien syvempään jumalakuvaan. Jumalan valtakunta on sisäisesti meissä. Nag Hammadin kirjalöydöt viittaavat Jumalan tuntemiseen itsetuntemuksena. Käsitteiden sijaan olennaista on tuntea Jumalan läsnäolo. Jumala on meissä olevaa rakkautta, sisäistä valoa ja viisautta, omantuntomme ääni. Usko on luottamusta, jonka varassa jaksamme elää.

Jumalan sana ja näin myös ymmärryksemme asioista on jatkuvasti uudistuvaa ja henkilökohtaisesti puhuttelevaa. Vanhoja tekstejä voi pitää luovuuden ja innostuksen lähteenä, mutta ei kirjaimellisena totuutena. Heidegger auttoi meitä oivaltamaan, että Jumalan sana välittyy meille etenkin runoilijoiden ja taiteilijoiden kautta. Olemmeko vieraantuneet niin paljon Jumalan läsnäolosta, että runoilija meissä on mykistynyt?

Kysymyksiä tuotteesta?

Mainitse tuotteen nimi viestissä, niin osaamme vastata kyselyyn paremmin.

Valmistaja: Olavi Moilanen
Tuotekoodi: OMRj
Toimitusaika: 7 päivää
17,00€ Veroton: 15,45€
Määrä: Lisää koriin

Postikulut aina 6 €