Sivusto käyttää evästeitä.

Työharjoittelussa Kuvagalleria Kotkassa

Posted by Unique5hop 20.06.2017 1 Comment(s)

Työharjoittelussa 01.05-30.06.2017 Kuvagalleria Kotkassa

 

 

 

Olen Suomen kansalainen olen syntynyt, asunut ja käynyt koulut Kanariansaarilla (Gran Canaria). Päätin opiskella valokuvausta Gran Canaria:n taidekoulussa. Koulua kesti kaksi vuotta, kun kaikki teoriakoulutukset oli suoritettu, puuttui ainostaan työharjoittelu. Sain mahdollisuuden päästä eurooppaan tekemään työharjoitukset Erasmus ohjelman kautta, päätin heti että haluaisin päästä Suomeen. Vaikka näytti helpolta päästä, niin sitä se ei ollut. Kun luovuin toivosta päästä Suomeen ja aloin etsimään toisesta maasta paikaa, niin viime hetkessä sain sähköpostin Kuvagalleriasta että pääsen työharjoitteluun. Ne oli mahtavia uutisia! En pystynyt edes uskomaan että pääsisin Suomeen. Se tuntui hyvältä, se oli ainoa valokuvausliike mikä otti minut (vaikka olin lähettännyt yli 50 hakemusta liikkeisiin ympäri suomea sähköposteja ja portfolioni, niin vain yksi niistä otti minut).

 

 

    Ei ole ensimmäinen kerta kun olen suomessa, olen pienestä asti käynyt (paitsi viimeiset 3-4 vuotta) katsomssa perhettä kesälomalla (pari kertaa myös talvella), mutta tällä kertaa asun täällä, ja tuntuu hassulta. Mutta ekan viikon jälkeen tuli sellainen tunne, että olisin aina asunnut Kotkassa. Varmaan vaikutta se että näen perheettä, puhutaan suomea, ja se että mihin pääsin tekemään työharjoittelut on yllättävän mahtava paikka. Voi olla että mulla on ollut niin mukavaa olla, että tuntuu niinkuin olisin asunnut aina Suomessa.

 

 

 

    Eka päivää kun astuin ovesta sisään, alko naurut tulla. Heti tuli mukava tilanne vaikka minua jännitti kovasti, että en olisi uskaltanut avata ovea, mutta miten Heidi hoiti sen tilanteen oli kiva ja hauska, heti jännitys meni ohi kun juteltiin kuvauksista ja muista aiheista (niinkuin miten voin puhua suomea kun tulen kanarialta, haha). Helpotti kovasti että Heidi aina puhui munkanssa, se auttoi minut rentoutumaan ja se auttaa paljon, silloin työt menee paremmin. 

 

 

 

    Jos töistä puhutaan, en olis ikinä voinut kuvitella että olisi niin mukava olo olla töissä. Ja syy on että olen tehnyt melkein aina jotain mistä tykkään (tuotekuvausta, editointia, editointia ja lisää editointia ja tykkään siitä silti) parasta on että AINA on jotain mitä pitää tehdä, työt ei ikinä lopu, jos mä aloitan miettimään, niin tuntuu että olisi lopumattomasti töitä. Ja se voi kuulosta että olisi rankkaa, ja kyllä joskus tuntuu siltä, mutta harvoin, kun teen työtä mistä tyykkään. Koko ajan opin enemmään kun Heidi näyttää uusia juttuja tai eri tapoja tehdä asioita mitkä helpottaa, kuvankäsittelyssä tai/ja kuvauksessa; Myöskin olen huomannut miten paljon töitä pitää tehdä että saa jonkun yrityksen eteenpäin, ja se ei ole helppoa.

 

 

    Nyt kun saan sanoa, mulla on ollut mahtava kokemus olla Suomessa, mutta vielä parempi kokemus on ollut tutustua Heidiin ja Kuvagalleriaan. Olen tosi kiitollinen hänelle, kun hän on antannut mulle tämän mahdollisuuden päästä tänne. Ainostaan on pakko vielä sanoa et huonoin työpäivä mulla oli silloin kun oltiin Unique5hop Pop-Up kaupassa Pasaatissa, kun yritin jakaa flyer lippuja..hahaha..oli vaikeeta mulle yrittää puhua tuntemattomien ihmistenkanssa, mutta varmaan sekin auttoi mua vähäsen että en olisi niin ujo ja nyt vaan nauratta se kokemus… Eli huono päivä oli siltikin kiva!! On ollut mahtava päästä Kuvagalleriaan ja oppia tunteemaan ihania ihmisiä.

 

 

 

 KIITOS  PALJON!! Heidille ja myöskin Timolle (Tero), tai miten se menikään? hehe xD.

 

Ystävällisesti,

Kasperi Turkia

 

 

1 Comment(s)

Anneli Moilanen:
16.09.2017, 08:43:37 AM, unitaidekoti.net
Reply

Hei jos tulet vielä Kotkaan, niin tervetuloa taidekotiimme.Pääsen ilm.mieheni kanssa Heidin ja siskon verkkokauppaan .Heidi on kyllä mieletön tyyppi ja mukavalta tuntui siskokin kun tapasin Pasaatissa.Ihanaa syksyä sinulle.Yst.Anneli Moilanen

Leave a Comment